Vores valg af materiale

Når vi bruger MDF, går vi direkte efter leverandør som er certificeret med mærket FSC eller PEFC.

FSC
FSC® står for Forest Stewardship Counsil. FSC® er en international mærkningsordning for træ og papir. Når man vælger FSC®-certificerede produkter, er man med til at sikre naturen og de sociale forhold i skovene. Det gør man ved at støtte skovejere, som behandler skovene og skovarbejderne med respekt. FSC®-certificeringen er nemlig en tredjeparts verificering, der kontrollerer, at skovdriften drives bæredygtigt og ansvarligt.
Ordningen kontrollerer blandt andet, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere, at skovarbejderne arbejder under ordentlige forhold – og at truede arter og udsatte områder beskyttes. Når man bruger FSC- certificerede produkter, er man altså med til at vægte skovens miljø højt. Man sørger for at beskytte truede arter og udsatte områder – og samtidigt sikrer man et minimalt fodaftryk i naturen.
Ordningen møder bred opbakning fra blandt andet miljøorganisationer verden over. Træ er et CO2-venligt materiale. Når det er FSC-mærket, har det også en ansvarlig oprindelse.

PEFC
PEFC står for Programme for the Endorsement of Forest Certification. PEFC er en anden global organisation, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift i hele verden. Ordningen er én af verdens største certificeringssystemer for bæredygtigt skovbrug. Et godkendt og anerkendt miljømærke, der sikrer træ fra bæredygtigt forvalterede skove.
Certificeringen og det bagvedliggende sporingssystem sikrer, ligesom FSC, at de produkter, der kommer fra skoven, er produceret legalt og med respekt for naturen og de mennesker, dyr og planter, der lever heri.
Træ et ét af verdens mest bæredygtige byggematerialer. Derfor bør skovforvaltningen også være bæredygtig. Det handler om, at driften af skoven skal være miljømæssig forsvarlig, socialt gavnlig og økonomisk levedygtig for såvel nuværende som for fremtidige generationer. Det er PEFC er sikret når produktet kommer fra PEFC – certificerede skove.

Vi bruger svanemærket maling.

Svanemærket er det officielle miljømærke i hele norden. At det er officielt betyder, at det har myndighedernes opbakning. Formålet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug.
Mærkningen ser på hele produktets livscyklus, og de miljøproblemer, der opstår undervejs for at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer. For at et produkt kan svanemærkes, skal det leve op til nogle skrappe krav i produktets livscyklus. Mærkningen er oftest forbundet med fremstillede produkter.

Ingen produkter der matcher dine søgekriterier

Some of our selections

Let’s Collaborate

We’d love to hear from you

Let’s Collaborate

We’d love to hear from you